Entorn natural i històric

El romànic de Maià de Montcal i Beuda

Maià de Montcal i Beuda són dos exemples del valuós patrimoni cultural de la Garrotxa. Els temples que formen part del llegat romànic garrotxí van ser construïts entre els segles IX i XII, i van ser llocs de reunió de la gent del poble així com també centres de peregrinació.

Algunes de les parades de la ruta són: Sant Pere de Lligordà, Santa Maria de Palera, el Sant Sepulcre de Palera, Sant Feliu de Beuda, Santa Maria de Segueró, Sant Vicenç de Maià de Montcal, Santa Magdalena de Jonqueres i Sant Martí a Dosquers.

Més informació i com arribar

 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

És el millor exponent de paisatge volcànic de la Península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques.

L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació amb alzinars, rouredes i fagedes d’excepcional valor paisatgístic.

Més informació i com arribar

 

 

Espai Natural de l’Alta Garrotxa

Al Nord del Fluvià, a cavall de la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà s’estén l’Alta Garrotxa, un espai natural de notable extensió (32.864,57 hectàrees) i de gran complexitat orogràfica.

En el seu paisatge hi predominen les valls profundes, envoltades de cingleres i parets de roca, alzinars i rouredes i notables espècies de fauna i flora de  gran interès. L’espai també compta amb una important riquesa de patrimoni cultural: masies, llogarets, ermites, plaques carboneres, etc. que posen de manifest la importància que van tenir en el passat les activitats tradicionals, agrícoles i ramaderes de la zona.

Més informació i com arribar